top of page

Scampi diabolique

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten voor 4 personen

- 32 scampi’s

- 2 sjalotjes

- 2 teentjes knoflook

- 3 rode paprika’s

- 2 grote tomaten

- 1 eetlepel zacht currypoeder

- 1 eetlepel milde paprikapoeder

- 1 snuifje cayennepeper

- 4 eetlepels Heinz ketchup

- 1 dl water

- 250 ml light-room (bv. 7%)

- 1 eetlepel tomatenpuree

- Hittebestendige olie


Bereidingswijze:

1. Ontdooi de scampi's, ontdoe ze van hun pel en verwijder het darmkanaal.

2. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pers de knoflook met een lookpers

3. Was de paprika en tomaten. Snijd de paprika in halve reepjes en de tomaat in blokjes.

4. Verhit een eetlepel olie in een pan en stoof hierin de sjalotten, knoflook en paprika aan.

5. Voeg currypoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.

6. Voeg een snuifje cayennepeper toe, alsook de ketchup en de tomatenpuree en roer om.

7. Blus met het water. Giet nu de room erbij, voeg de tomaten toe en laat de saus al roerend zachtjes inkoken.

8. Je kan de scampi's apart bakken in een pan met wat olie of mee laten garen in de saus.

9. Werk af met wat peterselie en serveer met pasta, rijst of stokbrood.


Eet smakelijk!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page