De herfst is in aantocht en dus ook het pompoenseizoen! Geen idee wat je buiten pompoensoep nog allemaal kan maken met pompoen? Hier alvast wat inspiratie. Deze heerlijke, smeuïge risotto met pompoen, champignons en Parmaham is echt comfortfood, die je deze regenachtige, koude dagen snel doen vergeten!
Ingrediënten voor 4 personen:
280 g risottorijst
1140 ml groentebouillon
300 g pompoenblokjes uit de diepvries
250 g kastanjechampignons
1 rode 1 ui
2 stuks prei
160g Parmaham
2 laurierblaadjes
1 el salie
2 el Parmesaanse kaas
2 teentjes look
Hittebestendige olie
Nootmuskaat
Peper
Zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel de pompoenblokjes op een ovenschaal en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rooster de pompoen gedurende 25-30 minuten in de oven.
Was de prei en snijd in halve ringen.
Snipper de ui en plet de look.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes
Verhit een eetlepel olie in een pot en bak de ui, prei en champignons aan.
Voeg de risottorijst toe als de ui glazig is en laat 1 minuut meebakken.
Blus het geheel met de groentebouillon en voeg de laurierbladeren en salie toe. Laat zonder deksel pruttelen op laag vuur tot de risottorijst al het vocht heeft opgenomen.
Bak de Parmaham in een antiaanbakpan krokant.
Roer de Parmesaanse kaas onder de risotto als het vocht weg is.
Voeg de pompoenblokjes bij de risotto en werk af met de Parmaham.
Eet smakelijk!
Comments