Mijn versie van de pasta puttannesca. Super eenvoudig én in een handomdraai op tafel. Ideaal voor als het eens snel moet gaan en je toch een evenwichtige maaltijd wil klaarmaken.
Ingrediënten (voor 1-2 porties):
1 blikje tonijn op eigen nat
1 rode paprika
1 rode ui
2 el kappertjes
400 g tomatenblokjes
1 teentje look
1 el rozemarijn
1 el tijm
1 el oregano
1 el basilicum
peper en zout
1 el hittebestendige olie
Parmegiano Reggiano
Pasta naar keuze
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve maantjes. Plet de look.
Bak de groenten en de look aan in een kookpot met een eetlepel olie.
Voeg de tomatenblokjes en kappertjes toe wanneer de groenten gaar zijn.
Kruid met peper, zout, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn.
Voeg als laatste de tonijn toe en roer voorzichtig om (deze is gaar en moet nog enkel opwarmen).
Dresseer je bord en werk af met Parmegiano Reggiano.
Eet smakelijk!
Σχόλια