Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram volkoren penne
300 gram kerstomaten
300 gram paprikareepjes, diepvries
100 gram rucola
400 gram kipfilet, in blokjes
4 eetlepels pijnboompitten
1 potje rode pesto
1/2de busje light room (7%)
Maïzena
Enkele zongedroogde tomaten
1 handje Parmesaanse kaas
Peper
Bereidingswijze:
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook 2 minuten minder lang dan aangegeven.
Snijd de kip in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de kippenblokjes gaar. Kruid met peper van de molen.
Was de kerstomaten en snijd ze in de helft.
Laat enkele zongedroogde tomaten uitlekken op een vel keukenrol en snijd in kleinere stukjes.
Giet de penne af en doe opnieuw in de kookpot. Giet de room erbij alsook enkele lepels rode pesto.
Voeg de paprikareepjes toe en laat inkoken. Bindt met maïzena als de saus te dun blijft.
Voeg de kerstomaten, rucola en kippenblokjes toe aan de pasta.
Werk af met (geroosterde) pijnboompitten en parmesaanse kaas.
Bij dit recept heb ik bewust de hoeveelheden niet vermeld, omdat iedereen andere noden en voorkeuren heeft. Liever meer kip? Voeg dan meer kip toe. Liever meer groenten? Voeg dan meer groenten toe. Liever meer saus? Voeg dan meer saus toe.
Comments