top of page

Pasta met spek, spinazie en ricotta

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram pasta naar keuze

  • 400 gram magere spekblokjes

  • 500 gram spinazie

  • 500 gram kerstomaten

  • 2 potjes ricotta (250g)

  • 1 kleine ui

  • 2 teentjes look

  • Parmesaanse kaas

  • Pijnboompitten

  • Melk

  • Peper


Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Snipper de ui en plet de look.

  3. Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan samen met de ui en de look.

  4. Voeg de gewassen spinazie toe en laat slinken.

  5. Doe de ricotta bij in de pan en roer tot deze is opgenomen in het geheel.

  6. Was de kerstomaatjes en voeg toe. Kruid met peper. Zet het vuur uit.

  7. Doe 2 opscheplepels kookwater van de pasta in de pan. Roer om.

  8. Giet de pasta af.

  9. Voeg naar believen melk toe om de saus aan te lengen.

  10. Schep op en werk af met Parmesaanse kaas en pijnboompitten.

214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page