top of page

Ovenschotel met venkel, kabeljauw en pestocrumble

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten voor 1 persoon :


Ovenschotel

  • middelgrote venkelknol

  • 1 el hittebestendige olie

  • 1 teentje look

  • Kerstomaten

  • Kabeljauwhaasje (of andere witte vis)

  • Aardappelen

  • Rozemarijn

  • Oregano

  • Peper en zout

  • Citroensap


Pestocrumble:

  • 1 el paneermeel

  • 1/2de bosje basilicum

  • 1 el pijnboompitten

  • 1 el hittebestendige olie

  • Peper en zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).

  2. Maak de venkel schoon en snijdt het venkelgroen er af. Verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.

  3. Schil de aardappels en snijd deze in partjes. Kruid met rozemarijn en oregano.

  4. Schep de venkel en de aardappelpartjes in een ovenschaal of op een bakplaat

  5. Plet de look en voeg toe aan de venkel en aardappelen. Kruid met peper en zout en voeg de olie toe. Schep alles goed om.

  6. Schuif in de oven en bak in 25 minuten gaar.

  7. Halveer de kerstomaatjes en snijd de kabeljauw in stukken van +/- 10 cm.

  8. Maak de pestocrumble. Voeg het paneermeel, de basilicum, de pijnboompitten en de hittebestendige olie in een hakmolen en hak grof. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel over het venkelmengsel en sprenkel er een beetje citroensap over. Bedek vervolgens met de pestokorst en zet nog eens 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.

Smakelijk!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page