top of page

Ovenschotel met boontjes en gehakt

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 4 middelgrote aardappelen

  • 400 gram diepvriesboontjes

  • 300 gram gehakt

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 ajuin

  • een scheutje melk

  • zout

  • witte en zwarte peper

  • nootmuskaat

  • vloeibare margarine

  • paneermeel


Bereidingswijze:

  1. Was en schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in

  2. licht gezouten water.

  3. Kook de boontjes beetgaar in een aparte kookpot.

  4. Bak het gehakt rul. Je hoeft hier geen vetstof aan toe te voegen.

  5. Pel en snipper de ui.

  6. Doe het gehakt in een ovenschotel.

  7. Bak de ui in het vet van het gehakt.

  8. Giet de boontjes en de aardappelen af.

  9. Snijd de boontjes in stukjes van 2 cm.

  10. Pureer de aardappelen. Voeg een scheutje melk, nootmuskaat en witte peper toe en pureer nogmaals.

  11. Doe de gesneden boontjes bij de ui in de pan. Voeg de inhoud van 1 blikje tomatenpuree toe en roer om.

  12. Doe de inhoud van de pan in de ovenschotel.

  13. Bedek de boontjes met een laagje puree.

  14. Sprenkel wat vloeibare margarine over de puree en strooi er een dun laagje paneermeel over.

  15. Zet de ovenschotel nog 20 minuten in de oven op opnieuw op te warmen. Zet op het einde de grilsstand op voor het korstje.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page