top of page

Italiaanse Minestrone


Ingrediënten:

  • 3 blikken tomatenblokjes (400g)

  • 100 gram kleine pasta naar keuze

  • 200 gram witte bonen, uitgelekt

  • 2 wortelen

  • 150 gram paprikablokjes diepvries

  • 1/2de courgette

  • 1 ui

  • 3 tenen look

  • 1 el oregano

  • 1 el basilicum

  • 1/2de el tijm

  • peper van de molen

  • 2 kippenbouillonblokjes

  • 2 el hittebestendige olie

  • Parmesaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Verhit 2 el olie in een kookpot.

  2. Snipper de ui en plet de look.

  3. Fruit de ui en de look aan in de olie.

  4. Snijd de wortelen en de courgette in brunoise.

  5. Voeg de wortelen, de courgette en de paprika toe aan de ui wanneer deze glazig is en roer om.

  6. Voeg de kruiden toe en laat kort meebakken.

  7. Verkruimel de kippenbouillonblokjes bij de groenten en roer om.

  8. Voeg de tomatenblokjes en 1 blik water toe, roer om en laat

  9. 10 minuten sudderen onder gesloten deksel op een laag vuurtje.

  10. Voeg de pasta toe en laat gaarkoken in de soep. Houd je aan de bereidingstijd op de verpakking.

  11. Zet het vuur uit als de pasta gaar is.

  12. Spoel de witte bonen af onder stromend water en voeg toe aan de soep.

  13. Kruid de soep met peper van de molen.

  14. Schep de soep uit in een kom en werk af met Parmesaanse kaas.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page