Homemade granola, bij ons standaard aanwezig op de ontbijttafel.
Er zijn 1001 verschillende manieren om het te maken, maar deze is mijn favoriet:
Ingrediënten:
200 g grove havervlokken
65 g gepofte quinoa
50 g noten
3 el chiazaad
3 el gebroken lijnzaad
2 el vloeibare honing/ahornsiroop/agavesiroop/... of suikervrij hittebestendig alternatief
1 el hittebestendige olie
2 eiwitten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°C
Hak de noten grof en doe deze samen met de havervlokken en quinoa in een grote mengkom
Voeg de zaden, de honing en de olie toe en meng alles goed onder elkaar
Klop de eiwitten op, voeg deze toe aan het granenmengsel en meng een tweede keer alles goed onder elkaar
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hierover
Bak de granola gedurende 30 minuten goudbruin in de oven. Schep regelmatig om
Laat de granola afkoelen op de bakplaat alvorens in een afgesloten doos te bewaren
Wil je het graag wat zoeter? Werk de granola dan af met gedroogd fruit, chocoladekrullen of voeg wat meer zoetstof toe.
Fan van wat specerijen? Voeg dan zeker wat kaneel toe!
Smakelijk!
Comments