top of page

Homemade granola

Bijgewerkt op: 18 jan.


Homemade granola, bij ons standaard aanwezig op de ontbijttafel.

Er zijn 1001 verschillende manieren om het te maken, maar deze is mijn favoriet:


Ingrediënten:

  • 200 g grove havervlokken

  • 65 g gepofte quinoa

  • 50 g noten

  • 3 el chiazaad

  • 3 el gebroken lijnzaad

  • 2 el vloeibare honing/ahornsiroop/agavesiroop/... of suikervrij hittebestendig alternatief

  • 1 el hittebestendige olie

  • 2 eiwitten


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C

  2. Hak de noten grof en doe deze samen met de havervlokken en quinoa in een grote mengkom

  3. Voeg de zaden, de honing en de olie toe en meng alles goed onder elkaar

  4. Klop de eiwitten op, voeg deze toe aan het granenmengsel en meng een tweede keer alles goed onder elkaar

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hierover

  6. Bak de granola gedurende 30 minuten goudbruin in de oven. Schep regelmatig om

  7. Laat de granola afkoelen op de bakplaat alvorens in een afgesloten doos te bewaren


Wil je het graag wat zoeter? Werk de granola dan af met gedroogd fruit, chocoladekrullen of voeg wat meer zoetstof toe.

Fan van wat specerijen? Voeg dan zeker wat kaneel toe!


Smakelijk!

75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page