top of page

Gevulde snackpaprika

Bijgewerkt op: 18 jan.


Geen fan van paprika? Serveer het dan in shotglaasjes in plaats van in mini-paprika’s 😊


Ingrediënten voor 8 stuks:

  • Parelcouscous

  • 4 mini-paprika’s

  • 1/2de mango

  • 1/2de kleine zoete aardappel

  • 1/2de lente ui

  • 1/2de kleine ui

  • 1 tl currypoeder

  • 50 ml sinaasappelsap van een verse sinaasappel

  • 1,5 el mayonaise

  • Snuifje zout

  • Enkele sprietjes bieslook

  • Hittebestendige olie


Bereidingswijze:

1. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en bak gaar in een pan.

2. Laat afkoelen in een kommetje en zet in de koelkast.

3. Maak de curry-mangosaus. Snipper de ui en schil de mango. Snijd de helft van de mango in stukjes. Pers de sinaasappel in een sinaasappelpers.

4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met het currypoeder.

5. Zet daarna het vuur uit en die de inhoud van de pan in een maatbeker. Voeg de stukjes mango toe, alsook het sinaasappelsap en pureer de saus.

6. Voeg daarna de mayonaise toe en meng goed door elkaar met een lepel. Zet in de koelkast.

7. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

8. Laat afkoelen in een vergiet.

9. Was de paprika’s. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.

10. Hak de lente-ui in kleine ringen en snipper enkele bieslooksprietjes fijn.

11. Meng de parelcouscous met de mangocurrysaus. Doe er de lente-ui en zoete aardappel bij en meng alles onder elkaar.

12. Vul de paprika’s met de parelcouscoussalade. Strooi er de gesnipperde bieslook over.


Smakelijk!

16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page