top of page

Curry met kip en kikkererwten

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten voor 4 personen

  • Zilvervliesrijst

  • 1 broccoli

  • 2 rode paprika’s

  • 3 middelgrote wortelen

  • 1 rode ui

  • 300 g kip

  • 1 klein blikje kikkererwten (200 g), uitgelekt

  • 4 el currypoeder (ik gebruikte ‘Indian Style - Curry Mango’ van Santa Maria)

  • 400 ml lightroom (7 %)

  • 1 groentebouillonblokje

  • Peper

  • Hittebestendige olie


Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in blokjes.

  2. Was de groenten. Snijd de paprika in korte reepjes, de wortel in dunne schijfjes en de ui in halve ringen. Verdeel de broccoli in roosjes.

  3. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking

  4. Bak de paprika, wortel en ui aan in een beetje olie. Voeg een scheutje water en het groentebouillonblokje toe en laat stoven.

  5. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip gaar.

  6. Doe de broccoli in een ovenschaal met deksel, voeg een scheutje water toe en stoom gaar in de microgolf.

  7. Open het blik met kikkererwten, laat uitlekken en spoel af met stromend water.

  8. Voeg de room bij de gare groenten, kruid met het currypoeder en peper en laat al roerend inkoken.

  9. Doe de kip en de kikkererwten bij de groenten en schep om.

  10. Serveer met de broccoli en de rijst.


Smakelijk!



29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page