top of page

Chili sin carne met zilvervliesrijst

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten (voor 1-2 personen):

  • Zilvervliesrijst (hoeveelheid naar wens)

  • 500 gram tomatenblokjes

  • 40 gram tomatenpuree

  • 1 rode ui

  • 1 teentje look

  • 1 paprika of een mengeling van paprikareepjes uit de diepvries

  • 150 gram kidneybonen

  • 150 gram bruine bonen

  • 100 gram maïs

  • ½ tl gerookt paprikapoeder

  • ½ tl oregano

  • ½ tl komijn

  • Snuf cayennepeper

  • 1 el hittebestendige olie

  • Zout


Bereidingswijze:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Snipper de ui en het teentje look.

  3. Verhit 1 el hittebestendige olie in een antiaanbakpan.

  4. Fruit de uit en de look tot deze glazig zijn.

  5. Snijd de paprika in reepjes (of gebruik paprikareepjes uit de diepvries) en voeg toe aan de pan. Bak kort mee.

  6. Voeg de tomatenpuree tot alsook de kruiden.

  7. Roer om en laat 1 minuut bakken.

  8. Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met zout en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.

  9. Spoel de bonen en de maïs af onder stromend water.

  10. Voeg de bonen en de maïs toe aan de pan en roer nogmaals om.

  11. Serveer met de rijst.


Smakelijk!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page