Ingrediënten (voor 1-2 personen):
Zilvervliesrijst (hoeveelheid naar wens)
500 gram tomatenblokjes
40 gram tomatenpuree
1 rode ui
1 teentje look
1 paprika of een mengeling van paprikareepjes uit de diepvries
150 gram kidneybonen
150 gram bruine bonen
100 gram maïs
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl oregano
½ tl komijn
Snuf cayennepeper
1 el hittebestendige olie
Zout
Bereidingswijze:
Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en het teentje look.
Verhit 1 el hittebestendige olie in een antiaanbakpan.
Fruit de uit en de look tot deze glazig zijn.
Snijd de paprika in reepjes (of gebruik paprikareepjes uit de diepvries) en voeg toe aan de pan. Bak kort mee.
Voeg de tomatenpuree tot alsook de kruiden.
Roer om en laat 1 minuut bakken.
Voeg de tomatenblokjes toe, kruid met zout en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Spoel de bonen en de maïs af onder stromend water.
Voeg de bonen en de maïs toe aan de pan en roer nogmaals om.
Serveer met de rijst.
Smakelijk!
Comments