top of page

Balletjes in stroganoffsaus

Bijgewerkt op: 18 jan.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram (vegetarisch) gehakt

  • 50 gram paneermeel

  • 1 ei

  • 250 gram champignons

  • 1 ui

  • 3 paprika’s

  • 100 gram tomatenpuree

  • 300 ml light-room

  • 2 runderbouillonblokjes

  • 2 el paprikapoeder

  • 1 el hittebestendige olie

  • Verse (gesnipperd) of gedroogde peterselie

  • Knoflook(poeder)


Bereidingswijze:


1. Doe het gehakt, het ei, de peterselie en het paneermeel in een kom en kneed het geheel tot balletjes.

2. Snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.

3. Snipper de ui

4. Bak de gehaktballetjes bruin en verwijder uit de pan (je hebt hiervoor geen vetstof nodig!)

5. Bak in dezelfde pan de ui, paprika en champignons gaar. Voeg hiervoor 1 el olie toe.

6. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de bouillonblokjes toe en bak 1 minuut mee. Roer om.

7. Voeg de room toe, roer om en laat even inkoken.

8. Voeg de gehaktballetjes opnieuw toe en laat het geheel rusten op laag vuur onder gesloten deksel tot de balletjes opnieuw warm zijn.


Lekker met aardappelen, pasta of rijst.


Smakelijk!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page