Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram (vegetarisch) gehakt
50 gram paneermeel
1 ei
250 gram champignons
1 ui
3 paprika’s
100 gram tomatenpuree
300 ml light-room
2 runderbouillonblokjes
2 el paprikapoeder
1 el hittebestendige olie
Verse (gesnipperd) of gedroogde peterselie
Knoflook(poeder)
Bereidingswijze:
1. Doe het gehakt, het ei, de peterselie en het paneermeel in een kom en kneed het geheel tot balletjes.
2. Snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.
3. Snipper de ui
4. Bak de gehaktballetjes bruin en verwijder uit de pan (je hebt hiervoor geen vetstof nodig!)
5. Bak in dezelfde pan de ui, paprika en champignons gaar. Voeg hiervoor 1 el olie toe.
6. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de bouillonblokjes toe en bak 1 minuut mee. Roer om.
7. Voeg de room toe, roer om en laat even inkoken.
8. Voeg de gehaktballetjes opnieuw toe en laat het geheel rusten op laag vuur onder gesloten deksel tot de balletjes opnieuw warm zijn.
Lekker met aardappelen, pasta of rijst.
Smakelijk!
Comments