top of page

Appeltaart met kaneel

Bijgewerkt op: 18 jan.


De lievelingstaart van mijn vriend! Serveer met een bolletje ijs en het is hét perfecte tussendoortje/dessertje voor in de zomer én de winter!


Ingrediënten voor 1 kleine taart (diameter: +- 22 cm)


Voor het deeg:

  • 125g volkorenbloem

  • 125g bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • 60 g zùsto @zusto.officialnl

  • 1 ei

  • 160 gram margarine, op kamertemperatuur


Voor de vulling:

  • Appels (type jonagold)

  • 1 handje rozijnen

  • 1 el kaneel

  • 2 el zùsto

  • 2 el maïzena


Bereiding:

  1. Meng de droge ingrediënten van het deeg met elkaar.

  2. Voeg de margarine en het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Het deeg zal plakkerig blijven!

  3. Laat het deeg even rusten in de koelkast zodat het makkelijker werkbaar wordt. Maak ondertussen de vulling.

  4. Schil enkele appels (een 7-tal van middelmatige grootte) en snijd deze in blokjes. Het moeten voldoende appels zijn om de hele taartvorm te vullen. Dit zijn er meer dan je denkt!

  5. Voeg de rozijnen toe aan de appelblokjes en kruid met kaneel naar smaak.

  6. Voeg de zusto en de maïzena toe en meng alles goed door elkaar.

  7. Vet een taartvorm in en bestrooi met bloem.

  8. Bekleed de taartvorm met het deeg.

  9. Prik gaatjes in de deegbodem met een vork

  10. Vul de taartvorm met het appelmengsel.

  11. Indien je genoeg deeg over hebt (afhankelijke van grootte taartvorm), kan je de bovenkant van de appeltjes bedekken door er reepjes deeg over te leggen.

  12. Zet de taart gedurende 90 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.

  13. Als de tijd verstreken is, neem je de taart uit de oven en giet je voorzichtig het vocht dat uit de appels gekomen is uit de taartvorm. Let op dat er geen appels uitvallen!

  14. Zet de taart daarna terug 30 minuten in de voorverwarmde oven van 160°C.


Smakelijk!

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page